Publicaties

Naast korte teksten die ik schrijf voor diverse instanties heb ik inmiddels ook vijf boeken geschreven die besteld kunnen worden via deze website. Onderstaand een kort overzicht van de boeken, voor meer informatie verwijs ik naar de afzonderlijke pagina’s.

MATCH
Een verhaal over mooie ontmoetingen, werken op een bijzondere plek en onverwachte gebeurtenissen. Leven, met liefde en pijn. 

E-boek, fictie

PARIJS – PRAAG – POMPEII
Wat doe je wanneer een goede bekende vraagt of je meegaat naar Pompeii om daar als zijn partner mee te werken tijdens een project? Moet je daar lang over nadenken of is het een droom die uitkomt? En waarom dan eerst nog naar Parijs en Praag?
Lees het in Parijs – Praag – Pompeii. Het jaar van de drie P’s.

E-boek, fictie

GRIJZE JEUGD
Even wegdromen op een warm, zonnig eiland? Mijn debuutroman ‘Grijze jeugd’ brengt u naar Sardinië, waar de hoofdpersoon nieuwe mensen ontmoet die net als zijzelf rond de vijftig jaar oud zijn. Een zonnige roman over mensen die nog volop in het leven staan. 

fictie

HOOP OP TOEKOMST
Verhalen van Belgische vluchtelingen en geïnterneerden die zij publiceerden tijdens hun verblijf in Nederland gedurende de Eerste Wereldoorlog.
Wat hield hen bezig en waren ze ook bezig met dezelfde onderwerpen? Berichten over hun leven en hun hoop voor de toekomst.
Hoop op Toekomst is voorjaar 2016 verschenen in België en Nederland en bestaat uit een boek en een DVD met o.a. unieke filmbeelden.

Non-fictie, geschiedenis, Eerste Wereldoorlog, Belgische vluchtelingen

JAN HUS, de waarheid zal overwinnen
In Nederland is weinig geschreven over Jan (Johannes) Hus, de Boheemse kerkhervormer die leefde van ca. 1371 tot 1415. Hus leefde ongeveer 100 jaar voor Martin Luther. Dit boek geeft een inzicht in zijn leven en denkwijze.

Non-fictie, geschiedenis, kerkgeschiedenis, reformatie

TYLDA
De Tsjechische roman TYLDA van Richard en František Pachman, naar een waargebeurd verhaal over hun familie tijdens de Tweede Wereldoorlog, heb ik vertaald naar het Nederlands.
Begin oktober 2022 is dit uitgegeven door uitgeverij Aspekt.

Non-fictie, geschiedenis, holocaust, Tweede Wereldoorlog